MRT Cursussen

Opleiding MRT bestaat uit diverse losse cursussen

Naast de 2-jarige opleiding is het mogelijk om de gehele opleiding te volgen in losse cursussen over meerdere jaren. Behaalde deelcertificaten blijven geldig.

Zonder bewegen kom je nergens!  
Bewegen en spelen zijn van groot belang voor een goede ontwikkeling van kinderen. Thuis, maar ook op school. Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen met een bewegingsachterstand toeneemt. Komt dit door ons aanbod aan spelen en bewegen of bewegen kinderen tegenwoordig minder? Feit is dat kinderen steeds meer tijd zittend voor TV en computer door brengen. De  speelomgeving buiten is ook kleiner geworden door toegenomen verkeer en bebouwing. Specialisten op het gebied van bewegen en spelen, die ook kinderen met een bewegingsachterstand kunnen helpen, worden steeds noodzakelijker. Een MRT-er kan een cruciale rol op school vervullen.

Wat is motorische Remedial Teaching (MRT)?
MRT kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Organisatie Alles in Beweging
De MRT opleiding wordt georganiseerd door Alles in beweging en vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Motorische Remedial Teaching in beweging. Alles in beweging is CRKBO geregistreerd.
Wim van Gelder


Opgericht 5 februari 1992


Hans Stroes

De MRT opleiding bestaat uit 6 verschillende losse cursussen:

Opleidingsplaats

Opleidingsdag

Startdatum 1e jaar

Breda

Woensdag

07 september 2016

Den Haag

Dinsdag

27 september 2016

Drachten

Woensdag

26 oktober 2016

Enschede

Donderdag

10 november 2016

Haarlem

Maandag 

12 september 2016

Venlo

Donderdag

08 september 2016

Inschrijven
Dit kan zowel voor de gehele opleiding als voor losse cursussen. Voor meer informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linker kolom. Klik op de button hieronder voor inschrijven.


Brochure

Kijk voor meer specifieke informatie over de inhoud en prijzen in de brochure.

Data cursussen
Klik op de betreffende cursus in de linkerkolom voor de data.

Doelgroep en instroomniveau
De opleiding is bestemd voor leraren in het primair onderwijs en docenten lichamelijke opvoeding uit PO en VO, IB-ers en RT-ers. Met deze opleiding kun je als specialist MRT werken op één school of voor verschillende scholen (via een bestuur, gemeente of sportservicebureau). Het is ook mogelijk een eigen MRT-praktijk op te starten. 

Het instroom niveau: ALO, Pabo (liefst met bevoegdheid Bewegingsonderwijs), afgestudeerde Fysiotherapeuten en Bewegingsagogen PMT.

Kosten en werkkansen

Het is mogelijk om losse cursussen van de MRT Opleiding te volgen. Voor prijzen en informatie over de losse cursussen klikt u op de betreffende cursus in de linker kolom. 

Benieuwd waar MRT-ers terecht komen? Lees hier meer.

Bekostiging
Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees hier verder
De lerarenbeurs kan niet meer ingezet worden voor de opleiding.  Wel heeft elke leerkracht recht op 500,- nascholingsgelden die zelfstandig besteed mogen worden.

Ook op maat voor uw organisatie
Wilt u liever in-company? Voor vrijwel alle cursussen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.
 
Bijzonderheden
Deze opleiding is geaccrediteerd volgens het beroepsprofiel Motorisch Remedial Teacher. De KVLO waardeert deze opleiding met registratiepunten.
 
Contact
Wilt u telefonisch contact, bel dan 0512 - 584 554.


Recensies

"Sterke punten opleiding:

  • Veel kennis en ervaring;
  • Veel praktijkvoorbeelden;
  • Leren door in de praktijk uit te oefenen;
  • Inspirerende manier van lesgeven;
  • Een werkwijze die prettig hanteerbaar is voor iedereen en ook gevormd kan worden naar eigen interesse of situatie;
  • Veel stage waardoor je meteen ervaring opdoet.

Ik heb niets gemist tijdens deze opleiding. Ik ben erg tevreden." 

Jeroen Matthes - Coördinator en vakleerkracht voor RiskCare Zuid Limburg
2-jarige opleiding tot MRT-er 2012 – 2014  Breda

Lees hier alle recensies!