Wouter over de vervolgcursus van onze MRT Opleiding

04/07/2016

We geven het woord aan... Wouter

Twee weken geleden verzonden we deze nieuwsbrief over onze MRT Opleiding die in september weer van start gaat. De vervolgcursus MRT is onderdeel van de opleiding. Heb je Basiscursus deel A en B gevolgd en twijfel je nog over de vervolgcursus? Lees dan eens wat Wouter te vertellen heeft over de vervolgcursus.

Wouter over de vervolgcursus (van de MRT Opleiding) van Alles in Beweging

"De Vervolgcursus MRT is een zeer waardevolle aanvulling op de Basiscursus. In mijn ogen hoort groeps-MRT ook bij het totaalplaatje en is dit voor een school een zeer geschikte vorm die gehanteerd kan worden. Daarnaast was de theorieopdracht zeer interessant, door de stukken die ik zelf heb gelezen, maar ook door de presentaties van medestudenten. De ‘Eigen opdracht’ helpt goed om je verder te verdiepen.  

Ook de gesprekken over ons vakgebied (deel MRT, deels beweegonderwijs) met Wim van Gelder en de medestudenten inspireren mij enorm. De kennis van Wim en zijn manier van delen is een enorm sterk punt van de opleiding! Daarnaast is het een sterk punt dat wij een enorm gezellige, maar wel serieuze groep studenten hebben, waarbij we ook veel aan elkaar hebben gehad!"

Wouter van Alphen - vakleerkracht bewegingsonderwijs Lekker Fit Rotterdam
2-jarige opleiding tot MRT-er 2014 – 2016  Rotterdam  

Meer weten over de vervolgcursus?

Centraal staan het zelfstandig diagnosticeren, het opstellen van (groeps)handelingsplannen, het werken met een kleine groep kinderen en het evalueren van de effecten van de interventies.

Uitgangspunt van ‘groeps-MRT’  is het werken met een groep van 4 tot 8 kinderen in een uitdagende speel- en beweegomgeving. Er wordt gewerkt naar een situatie waarin kinderen zich veilig en uitgedaagd voelen om veel, veelzijdig, op eigen niveau en naar eigen interesse te bewegen. In deze groepjes wordt met individuele handelingsplannen gewerkt.

Lees meer...