Menu icoontje menu

Kennisbank
2 en 3 juni - gratis webinar QuickScan Handschrift groep 3-8

2 juni van 19.00-20.00 uur en 3 juni van 16.00-17.00 uur

Handschrift & Corona

Uit heel Nederland komen er signalen binnen bij Platform Handschriftontwikkeling dat steeds meer leerlingen moeite hebben met de schriftelijke verwerking van de leerstof dan voor Corona. Leerkrachten geven aan dat het aantal kinderen met schrijfmoeilijkheden is toegenomen: ze schrijven niet of nauwelijks leesbaar, hun schrijftempo is te laag, en ze klagen over pijn in de hand.
Door de vele digitale lesuren tijdens de lockdownperiodes hebben kinderen minder directe instructie gekregen en hebben ze minder kunnen werken aan het automatiseren van een vlot en vloeiend handschrift. Voor een goede schriftelijke verwerking bij taal en rekenen is een leesbaar en vlot handschrift echter onontbeerlijk. In de huidige focus op achterstanden in taal- en rekenen is een goede schriftelijke verwerking een witte vlek. 

Hoe is het met het handschrift van jouw leerlingen?

Het Nationaal Programma Onderwijs biedt een unieke gelegenheid om schriftelijke verwerking én verbetering van handschrift samen aan te pakken. Onderzoek laat zien dat de combinatie van oefenen én verbeteren tijdens de leervakken veruit het meest effectief is. 

Wil jij ook aan de slag met handschriftonderwijs in jouw klas of op jouw school? Volg dan het gratis webinar Handschriftonderwijs – in 15 minuten een quickscan maken; binnen één uur weet je hoe je antwoord krijgt op de vraag hoe het gesteld is met het handschrift van jouw leerlingen én krijg je praktische tips om handschriftonderwijs snel, effectief en tijdens het reguliere curriculum aan te pakken. 

Hoe pakken we dat aan?

We laten zien hoe je met de quickscan een inventarisatie maakt van hoe het met het handschrift van leerlingen van groep 3 tot en met 8 is gesteld. Binnen 15 minuten kun je als leerkracht de leerlingen met handschriftproblemen tellen.
Op 2 en 3 juni organiseren we een gratis webinar waarin je wordt meegenomen door de stappen.
Na het volgen van dit webinar heb jij alle handvatten en kun je direct zelf aan de slag met de quickscan.

Praktische informatie
Woensdag 2 juni 2021: 19:00 - 20:00 uur
Donderdag 3 juni 2021: 16.00 - 17.00 uur

Meld je aan via deze link!

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van:
SchrijvenNL
Platform Handschriftontwikkeling
Netwerk PABO docenten handschrift
Alles in Beweging
De Schrijfladder
Boom test onderwijs

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2021 Alles in Beweging