Menu icoontje menu
Trainingen op maat

Dynamische schooldag - Bewegend leren

Informatie en inspiratie

Theoretische achtergrond

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op het welzijn, de gezondheid, de ontwikkeling, het leren en de schoolprestaties van kinderen. Druk voor de laatste publicaties op de knop 'Literatuurlijst' hieronder.

Het belang en effect van (meer) bewegen en spelen op school
Basislessen

Overzicht van de mogelijkheden van een dynamische schooldag

Er zijn vele mogelijkheden om een schooldag dynamischer te maken. Lees ons artikel 'Dynamische schooldag' hierover in De Lichamelijke Opvoeding nr 2 van 2021. Het artikel is te vinden in onze Kennisbank. Klik op de knop 'Literatuurlijst'. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 1 november deel te nemen aan onze Tweejarige opleiding tot coördinator Dynamische schooldag. Klik op de groene knop voor meer informatie en inschrijven.

Bewegen om te leren

Bewegen tijdens leren

Bewegen tussen leren

Klaslokaal

Schoolgebouw

Schoolomgeving

Tweejarige opleiding Dynamische schooldag

Scholing & Advies

Wij bieden een uitgebreid pakket aan scholings- en adviesmogelijkheden. Variërend van losse workshops voor individuele leerkrachten of teams tot studiedagen en complete implementatietrajecten voor scholen en besturen. Tevens werken we samen met tal van inspirerende partners: Lectoraat van de HvA, Fontys, Hanze Hogeschool , Mulier Instituut, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Beweegwijs, Rekenen op het plein, Tweemonds, Kiddyup, KOMMEE, Letterhinkelen, SmartBreaks, De Schrijfladder, Beweegkalender, etc. Voor workshops en studiedagen: zie onze agenda. Neem contact met ons op voor maatwerktrajecten.

Voor wie?

Individueel

Groepsleerkracht

Vakleerkracht

Directielid

Bestuurslid

Schoolteams

Voorschools

PO

VO

HBO/WO

Daarnaast verzorgen we ook scholing & advies voor Vakgroepen LO VO, directie en bestuur.

Producten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging