Menu icoontje menu
Homepage

Abonnement Stimuliz

Informatie

Stimuliz is Nederland's meest vriendelijke monitoringsysteem
Waardevolle data over de motorische ontwikkeling en breder, de gezondheid van het kind worden eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Hans Stroes en Wim van Gelder zijn mede ontwikkelaars van Stimuliz.

Testen invoeren op tablet, smartphone of laptop
Bij Stimuliz kan alles digitaal, in één omgeving verwerkt worden.  Dit betekent dat er geen papier meer nodig is en je direct in de gymzaal alles digitaal kunt afnemen. Er kan zowel online als offline gewerkt worden. Er is een internetverbinding nodig om een 'test' aan te maken, vervolgens kunnen gegevens offline worden ingevoerd. 
 De 4 Skills test is in ruim 20 jaar ontwikkeld door Wim en Hans en heeft diverse versies gekend.
In 2015 vond de laatste verbetering plaats. Hier werkt Stimuliz mee. 

Tevens wordt de 4S-test ingebed in andere testen rondom spel, bewegen en biometrische gegevens, waardoor er veel meer monitoringsmogelijkheden ontstaan.

De 4 S-en test is een gevalideerde test
De 4ST scoort tevens hoog op test-hertest betrouwbaarheid en inter-beoordelaars-betrouwbaarheid.  De 4 S-en test wordt met name in het bewegingsonderwijs gebruikt om de motorische vaardigheid van basisschoolkinderen te bepalen. Lees hier meer over de betrouwbaarheid en validatieproject.
 

Verschillende testen mogelijk

Stimuliz bevat momenteel:

  • Motorische vaardigheid - de 4 Skills test (4ST)
  • Beweegangsten - de 4 Angsten Test
  • Fijne motoriek & schrijfvoorwaarden
  • BMI     
  • Invoermogelijkheid lidmaatschap sportvereniging                                        
  • Beweegtijd buiten school en vereniging 
  • Fietsen
  • Zwemmen             

Rapportage mogelijkheden en interventies

Rapportage mogelijkheden
De grote meerwaarde van Stimuliz bevindt zich aan de ‘rapportage’ kant. De gegevens die de gebruiker invoert geven de gebruiker veel meer inzicht. Zo kun je inzoomen op het individuele kind, maar ook vergelijkingen maken tussen groepen en scholen. Dit doet Stimuliz door gebruik te maken van vernieuwde grafieken en verbeterde tabellen. Op het moment dat je Stimuliz langer en structureel gebruikt zie je ook het verloop over de jaren heen. Zo maakt Stimuliz trends inzichtelijk en aankomende trends voorspelbaar. Voor (vak)leerkrachten en scholen interessant en zeker van belang voor besturen en gemeenten.

Koppeling aan interventies
Na invoering van de 4ST gegevens van kinderen, rolt er een overzicht uit waarop de 'zorgindicatie' wordt aangegeven. Wim en Hans zijn hard bezig om binnen Stimuliz interventies te koppelen aan de zorgindicaties.  Op die manier krijgt een leerkracht meteen een idee hoe hij/zij het kind verder kan helpen in zijn ontwikkeling.

Bestellen

Pakket op maat
Stel een pakket op maat voor jouw specifieke situatie samen. Hoeveel kinderen je wilt volgen bepaal je helemaal zelf. Welke testen je hierbij wilt inzetten ook.

We hanteren een basistarief van € 1,50 per kind per jaar.
Hiervoor bewaren en beheren wij jouw gegevens op een veilige plek èn kun je de BMI meten en de test Springen-Kracht (belangrijkste indicator van de 4ST) uitvoeren. Deze test is namelijk de meeste prominente indicator van de 4ST.

Het tarief van overige testen varieert tussen de € 0,10 – € 0,50.
Weet je nu al dat je langer dan 1 jaar met Stimuliz gaat werken?
Dan krijg je van ons korting!

Daarnaast helpen we je graag op weg bij het uitvoeren van de testen, of nemen we je werk uit handen m.b.t. het inrichten van het systeem. Ben je helemaal nieuw? Dan is wellicht een workshop op locatie interessant. Heb je al enige ervaring met de testen die je wilt uitvoeren, maar voel je je nog niet zeker over hoe je om moet gaan met het systeem, dan kunnen wij het voor jou inrichten. Je kunt uiteraard ook helemaal zelf aan de slag.

Abonnement afsluiten of meer informatie?
Ga naar stimuliz.com

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging