Menu icoontje menu

GRATIS Webinar 5 september 2024 - Maak kennis met Handiger handschrift, de nieuwste handschriftmethode

Webinar van 15.30 - 16.30 uur.

Zijn er bij jou in de klas en op school wel erg veel kinderen die moeite hebben met een vlot en leesbaar handschrift? Leer meer over hoe dit komt en maak kennis met de nieuwste handschriftmethode Handiger handschrift die hiervoor ontwikkeld is. Geschikt voor elke vorm van onderwijs. Leert kinderen op een leuke en effectieve manier schrijven, waarbij de leerkracht kan kiezen uit 2 mogelijkheden: met het verbonden schrift of het halfverbonden blokschrift.

Handiger handschrift is een lespakket met schriften en een online lesprogramma met meer dan 400 filmpjes en vele werkbladen voor groep 1 t/m 4, De komende 2 jaren wordt ook groep 5 t/m 8 ontwikkeld.
Door de online schrijflessen van Marjon wordt de klas en de leerkracht aan de hand genomen in het schrijfproces.
Schrijfexpert Sabrine van Everdingen heeft beide alfabetten ontworpen en helpen omzetten naar een handschriftmethode. Kenmerk van beide lettertypes zijn de eenvoudige letters en verbindingen. Hierdoor kunnen de kinderen sneller en met meer succes (en dus plezier!) leesbare teksten leren schrijven.

Marjon van Sambeek en Hans Stroes presenteren de nieuw ontwikkelde werkbladen en schriften. Ze leggen uit welke opbouw wordt gevolgd en op welke manier een leerkracht kan differentiëren. De scholen die er vorig jaar mee gestart zijn, zijn enthousiast: 'Zelfs de jongens hebben er veel schik in en het lukt!'
We gaan in op vragen als:
- Wat als de schrijfmethode gekoppeld is aan de leesmethode?
- Hoe kun je testen of kinderen de schrijfvoorwaarden al hebben?

De webinar is bedoeld voor iedereen die vindt dat huidige aanbod op school niet meer werkt en dat kinderen van nu een andere aanpak nodig hebben. Schrijflessen kunnen efficiënter en leuker!

Doelgroepen

groepsleerkrachten, IB-ers, (M)RT-ers, directie

Locatie

Online

Kosten

Gratis

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging