Menu icoontje menu

Webinar 31 mei - Handiger handschrift met De Schrijfladder

Maak kennis met De Schrijfladder en/of leer meer over de laatste ontwikkelingen: De Schrijfladder als handschriftmethode!

De Schrijfladder is een online lespakket met meer dan 800 filmpjes en vele werkbladen voor groep 1 t/m 4, geschikt voor elke vorm van onderwijs.
Ontstaan uit de noodzaak om jonge kinderen meer bewegingservaringen aan te bieden voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en hen beter voor te bereiden op het leren schrijven in groep 3. De leerkrachten worden ook geholpen om beter handschriftonderwijs te verzorgen.

Leren schrijven met De Schrijfladder
De Schrijfladder kan ingezet worden naast elke andere methode, maar sinds dit schooljaar kunnen abonnees De Schrijfladder ook gebruiken als dé handschriftmethode. Met De Schrijfladder kan een Verbonden handschrift of een Halfverbonden blokschrift aangeleerd worden. Kenmerk van beide lettertypes zijn de eenvoudige letters en verbindingen. Hierdoor kunnen de kinderen sneller en met meer succes (en dus plezier!) leesbare teksten leren schrijven.

Nieuwe werkbladen en schriftjes
Marjon van Sambeek en Hans Stroes presenteren de nieuw ontwikkelde werkbladen en schriftjes. Ze leggen uit welke opbouw wordt gevolgd en op welke manier een leerkracht kan differentiëren. Want kinderen zijn niet op hetzelfde moment toe aan het leren schrijven. Door met 3 niveaugroepen (de schrijfvoorwaarden zijn nog niet, bijna of geheel aanwezig) te werken krijgt elk kind een passend aanbod.

Maar als de schrijfmethode gekoppeld is aan de leesmethode?
Hoe kun je testen of kinderen de schrijfvoorwaarden al hebben?

De webinar is bedoeld voor iedereen die vindt dat huidige aanbod op school niet meer werkt en dat kinderen van nu een andere aanpak nodig hebben. Schrijflessen kunnen efficiënter en leuker!

Doelgroepen

groepsleerkrachten, IB-ers, (M)RT-ers, directie

Locatie

Online

Kosten

€ 15

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2023 Alles in Beweging