Menu icoontje menu

GRATIS Webinar 3 september 2024 - Maak kennis met De Schrijfladder voor groep 1 t/m 4

Webinar van 15.30 - 16.30 uur.

Steeds meer leerkrachten, ouders en de kinderen merken in groep 3 en 4 dat het leren schrijven zeer moeizaam gaat. Ondanks grote inzet lukt het niet om de letters de juiste vorm te geven en binnen de lijntjes van het schrift te blijven. Zowel kind als leerkracht raakt gefrustreerd en gedemotiveerd.... Waarom lukt het niet? En wat kunnen we hieraan doen in de voorbereiding zodat de kinderen in groep 3 meer leervoorwaarden ontwikkeld hebben als ze starten met groep 3.

In deze webinar laten we de deelnemers kennis maken met Stimuliz en De Schrijfladder. Stimuliz is een LVS voor de grote en kleine motoriek. M.b.v. de kleine motoriektestjes (o.a. een Schrijftest en Kniptest) kan de leerkracht snel vaststellen waar een kind in zijn fijnmotorische ontwikkeling is en of de motorische schrijfvoorwaarden al voldoende ontwikkeld zijn.

Daarnaast laten we zien hoe de fijnmotorische ontwikkeling verloopt en welke activiteiten leerkrachten (en ook ouders) kunnen aanbieden om voor een optimaal leerklimaat te zorgen. M.b.v. filmpjes en werkbladen van De Schrijfladder laten we zien hoe leuk en eenvoudig we kinderen kunnen stimuleren en helpen in hun ontwikkeling. Voor groep 1 en 2 bieden we m.n. veel speelse activiteiten zonder werkbladen aan. Alle online lessen worden door Marjon gegeven zodat de leerkracht tijd heeft om goed te observeren, coachen, feedback te geven.

Aan het eind van de webinar bestaat de gelegenheid om enkele korte vragen te beantwoorden.

De webinar wordt gegeven door Marjon van Sambeek en Hans Stroes, auteurs van De Schrijfladder.

Doelgroepen

groepsleerkrachten, IB-ers, (M)RT-ers, directie

Locatie

Online

Kosten

Gratis

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging