Menu icoontje menu
Homepage

De Dynamische schooldag

Auteur: Jeanette Steen

Dinsdag 11 februari 2020

Waarschijnlijk vind jij meer bewegen in de klas, op het schoolplein en in de gymzaal ook belangrijk. Met een Dynamische schooldag is winst te behalen in de zin van welbevinden, gezondheid, executieve functies en leeropbrengsten. Maar hoe doe je dit?

Het begint hieronder... en gaat verder in #Eindhoven
Waarschijnlijk vind jij meer bewegen in de klas, op het schoolplein en in de gymzaal net zo belangrijk als wij.Zoals iedereen inmiddels weet - vanuit onderzoek en ervaring - zitten kinderen te veel stil. 
Met een Dynamische schooldag is veel winst te behalen. Winst in de zin van welbevinden, gezondheid, executieve functies en leeropbrengsten. 

Er wordt echter ook veel gedoe ervaren door leerkrachten: onrust, meer organiseren, nieuwe materialen. Dus hoe behaal je deze winst zonder dat het ten koste gaat van het gebruikelijke programma? Hoe kun je – structureel - het één (leren) met het ander (bewegen) combineren? 

Kun je collega’s en directie ook enthousiast krijgen. Beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om een verandering in gang te zetten?
Misschien heb jij al een goede start gemaakt met meer bewegen en ben je nog op zoek naar nog meer inspiratie, achtergrond en praktische ideeën. En misschien wil jij je daarnaast inzetten om op jouw school komend jaar een school-omvattende aanpak te realiseren.Het kan ook zijn dat bewegen (nog) niet voldoende geïntegreerd is binnen jouw lessen/ op jouw school. 
Hoe dan ook, wij zouden graag ons verhaal met je willen delen.
Wij willen je laten horen, zien én ervaren hoe jij kunt zorgen voor een 'Dynamische schooldag' om zo het welbevinden, de gezondheid en leeropbrengsten van de kinderen in jouw klas en op jouw school te verbeteren.
Studieavond Dynamische schooldag in Eindhoven
Dinsdag 31 maart van 18.00 - 22.00 uur. 

Na een prikkelende introductie van Wim van Gelder kies je 3 van de 5 verdiepende workshops over de inhoud en kwaliteit van energizers, rekenen op het plein, letterhinkelen, meer bewegen in de klas en optimaal gebruik van het schoolplein.

De workshops worden verzorgd door deskundigen Hans Stroes, Bastiaan Goedhart, Wim van Gelder, Ron ten Broeke (Beweeg Wijs) en Wendy Bezemer.

Voor vak- en groepsleerkrachten, directies, IB-ers en andere geïnteresseerden binnen het primair onderwijs,
Heb je vragen?
Of woon je niet in de buurt en wil je gewoon dat we bij jou op school komen?
Laat het ons weten via: info@allesinbeweging.net.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging