Menu icoontje menu

Studiedag Alles in Beweging

Bekijk de VIDEO om alvast in de sfeer te komen...

Studiedag Alles in Beweging | Woensdag 19 januari 2022
Op woensdag 19 januari 2022 organiseren we de 12e editie van de studiedag Alles in Beweging in Amersfoort. Het programma en workshops zijn definitief bekend.

27 Workshops | Geschikt voor PO & VO!
Het gaat om 27 workshops (scrol naar onder voor het workshopoverzicht). De workshops zijn geschikt voor het primair onderwijs en de meeste workshops ook voor het voortgezet onderwijs. In de workshoptitel kun je vinden voor welke doelgroep de workshop geschikt is.

Het thema van de studiedag is: 'Sociale gevoeligheid in de gymles'.
Observeer spelende kinderen en je ziet een palet aan actie en interactie. Krom van het lachen tot woede uitbarstingen kunnen elkaar in een paar minuten afwisselen. Gevoelens hebben en gevoelens uiten zijn essentieel voor de ontwikkeling van kinderen.

Spelend leren kinderen veel over hun eigen gevoelens en die van anderen, afhankelijk van de context kunnen volwassenen dit proces begeleiden.

Het lukt niet alle kinderen en ook niet alle professionals om gedrag en gevoelens steeds optimaal af te stemmen. Soms kun je van deze ongemakkelijkheden leren, maar er kan ook sprake zijn van grensoverschrijding. Als dat vaak gebeurt raken relaties beschadigd. Denk aan de recente onthullingen uit de turnwereld. Deze misstanden lijken ver weg te staan van het onderwijs, maar zijn in het klein elke dag actueel. Meer bewustzijn en een grotere handelingsrepertoir zullen relaties versterker en kans op afbreuk verkleinen.

Er is een grijs gebied tussen aanvaard en onaanvaard gedrag. Hiervoor bestaat geen handboek. Op deze studiedag betreden we dit speelveld van de sociale gevoeligheden. Wanneer is er sprake van dwang? Hoe worden kinderen streetwise? Hoe kunnen wij ze wapenen tegen (beschadigende) straatcultuur? Dit zijn enkele vragen die rond dit thema aan bod komen.

Steven Pont verzorgt een inleiding rond het thema en ook diverse workshops sluiten aan bij de rode draad over 'sociale gevoeligheid in de gymles'.

De afgelopen online editie mochten we ruim 600 deelnemers inspireren en ontvingen we na afloop lovende woorden over inhoud en organisatie. Ben jij er ook (weer) bij? Lees hier nog eens over deze online ervaring!

Inschrijving geopend!
Schrijf je vanaf 22 november definitief in! Een voorinschrijving telt niet als officiële inschrijving. Een officieel inschrijfformulier is nodig voor betaling en workshopkeuzes.

Reservedatum | 18 mei 2022
Mocht de studiedag op 19 januari 2022 vanwege Covid-19 maatregelen niet door kunnen gaan, dan verplaatsen wij de studiedag naar woensdag 18 mei 2022. Noteer deze reservedatum alvast in je agenda!

Programma

09:30 Inloop
10:00 Introductie | Alles in Beweging
10:15 Keynote | Steven Pont
11:30 Workshopronde 1
12:45 Lunch
14:00 Workshopronde 2
15:30 Workshopronde 3
16:45 Einde (of diner optioneel)

Bekijk kosten, locatie en overige informatie

×

Kosten

€ 215,- incl. lunch

€ 240,- incl. lunch & diner

Locatie

Sportacademie Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Workshops

Media

Hieronder een sfeerimpressie van de studiedagen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2021 Alles in Beweging