Menu icoontje menu

webinar De Schrijfladder

Deze webinar heeft reeds plaatsgevonden, maar kan ook gegeven worden voor jouw school of scholengroep. Neem contact met ons op via het Contactformulier.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat pas vanaf 7 jaar ALLE kinderen neurologisch toe zijn aan technisch-methodisch schrijfonderwijs. De meeste scholen in Nederland beginnen echter al in begin groep 3 (op 6-jarige leeftijd) klassikaal met technisch-methodisch schrijfonderwijs. Veel kinderen, met name jongens, zijn hier nog niet aan toe, waardoor deze kinderen tekenend leren schrijven leren in plaats van geautomatiseerd schrijven.

Daarnaast ontstaan ook andere problemen zoals onleesbaar handschrift, verkrampt schrijven, in laag tempo schrijven, een verkeerde potloodvoering en zeker niet onbelangrijk: motivatieproblemen!

Handschriftonderwijs staat in NL vaak in dienst van het taal- en rekenonderwijs. Hierdoor staan leerkrachten onder druk om kinderen toch te leren schrijven om de verwerkingsbladen van taal en rekenen te kunnen maken. Dit leidt steeds vaker tot teleurgestelde, gedemotiveerde of zelfs gestreste kinderen (en leerkrachten). Hoe kunnen we deze ontwikkelingen te keren?

Hans Stroes en Marjon van Sambeek geven een webinar over hoe je de kleine motoriek en de motorische schrijfvoorwaarden ontwikkelt. En hoe ontwikkel je een vlot en leesbaar handschrift?

Zij ontwikkelden hiervoor in het afgelopen coronajaar De Schrijfladder. Een online lespakket met bijna 400 filmpjes en werkbladen voor groep 1 t/m 4, geschikt voor elke vorm van onderwijs.

Doelen van DSL voor de kinderen:
1. Ontwikkelen v/d fijne motoriek
2. Ontwikkelen v/d motorische schrijfvoorwaarden en andere leervaardigheden
3. Aanleren van verbonden handschrift of half-verbonden blokschrift met 1 eenvoudig hoofdlettertype

Wellicht tot ziens!

Ondersteunende bestanden

De-Schrijfladder-folder.pdf →

Inschrijving gesloten

Doelgroepen

groepsleerkrachten en vakleerkrachten IB-ers en (M)RT-ers kinderergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten

Locatie

Online

Kosten

€ 100

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2021 Alles in Beweging