Menu icoontje menu

webinar De Schrijfladder

Deze webinar heeft reeds plaatsgevonden, maar kan ook gegeven worden voor jouw school of scholengroep. Neem contact met ons op via het Contactformulier.

Inhoud van de webinar

Deel 1 - De noodzaak om jonge kinderen meer bewegingservaringen aan te bieden voor de ontwikkeling van de fijne motoriek
De meeste scholen in Nederland beginnen in begin groep 3 (op 6-jarige leeftijd) klassikaal met technisch-methodisch schrijfonderwijs. Veel kinderen, met name jongens, zijn hier nog niet aan toe, waardoor deze kinderen tekenend leren schrijven leren in plaats van geautomatiseerd schrijven. Daarnaast ontstaan ook andere problemen zoals onleesbaar handschrift, verkrampt schrijven, in laag tempo schrijven, een verkeerde potloodvoering en zeker niet onbelangrijk: motivatieproblemen!

Deel 2 - Een andere kijk op handschriftonderwijs
Handschriftonderwijs staat in NL vaak in dienst van het taal- en rekenonderwijs. Hierdoor staan leerkrachten onder druk om kinderen toch te leren schrijven om de verwerkingsbladen van taal en rekenen te kunnen maken. Dit leidt steeds vaker tot teleurgestelde, gedemotiveerde of zelfs gestreste kinderen (en leerkrachten). Hoe kunnen we deze ontwikkelingen te keren?

Deel 3 - Hoe ontwikkel je de fijne motoriek en de schrijfvoorwaarden
Hans Stroes en Marjon van Sambeek geven in deze webinar veel informatie en voorbeelden over hoe je de fijne motoriek en de motorische schrijfvoorwaarden ontwikkelt. En hoe ontwikkel je een vlot en leesbaar handschrift? Zij ontwikkelden hiervoor De Schrijfladder. Een online lespakket met zo'n 800 filmpjes en vele werkbladen voor groep 1 t/m 4, geschikt voor elke vorm van onderwijs.

Doelen van De Schrijfladder:
1. Ontwikkelen van de fijne motoriek
2. Ontwikkelen van de motorische schrijfvoorwaarden en andere leervaardigheden
3. Aanleren van verbonden handschrift of halfverbonden blokschrift met 1 eenvoudig hoofdlettertype

Inschrijving gesloten

Doelgroepen

groepsleerkrachten en vakleerkrachten IB-ers en (M)RT-ers kinderergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten

Locatie

Online

Kosten

€ 100

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2024 Alles in Beweging