Menu icoontje menu

webinar Hoe leer je kinderen in groep 3 schrijven?

Deze webinar heeft reeds plaatsgevonden, maar kan ook gegeven worden voor jouw school of scholengroep.
Neem contact met ons op via het Contactformulier.

Steeds meer leerkrachten, ouders en de kinderen merken in groep 3 en 4 dat het leren schrijven moeizaam gaat. Ondanks grote inzet lukt het niet om de letters de juiste vorm te geven en binnen de lijntjes van het schrift te blijven. Zowel kind als leerkracht raakt gefrustreerd en gedemotiveerd.... Waarom lukt het niet?

We leggen uit waarom leren schrijven van grote (ontwikkelings)waarde is en waarom steeds meer kinderen moeite hebben om de op school gebruikte handschriftmethode te volgen. Maak kennis maken met de nieuw ontwikkelde handschriftmethode Handiger handschrift van De Schrijfladder. Handiger handschrift bestaat uit 2 handschriften of alfabetten: een verbonden schrift en een halfverbonden blokschrift. Deze 2 handschriften of alfabetten liggen zo dicht bij elkaar dat ze goed samen te gebruiken zijn in één klas.

Goed handschriftonderwijs zorgt voor intensieve schrijflessen op maat. Zodat kinderen daadwerkelijk de kans krijgen om de letters te automatiseren. Vlot en leesbaar leren schrijven is een proces dat doorloopt tot in het begin van de middelbare school.

M.b.v. de online schrijflessen en de werkbladen uit De Schrijfladder kunnen leerkrachten de klas optimaal laten profiteren. Alle handschriftlessen (behorend bij de schriften) worden door Marjon online gegeven en per bladzijde voorgedaan met de hand. De leerkracht kan de kinderen observeren en daar ondersteunen waar nodig. Daarnaast leren de leerkrachten zelf ook veel over handschriftonderwijs, waardoor ze de kinderen beter kunnen helpen in hun handschriftontwikkeling.

Aan het eind van de webinar bestaat de gelegenheid om enkele korte vragen te stellen.

De webinar wordt gegeven door Marjon van Sambeek en Hans Stroes, auteurs van De Schrijfladder.

Inschrijving gesloten

Doelgroepen

groepsleerkrachten, IB-ers, (M)RT-ers

Locatie

Online

Kosten

Gratis

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Copyright 2023 Alles in Beweging